
Nasze Koło na XXIII Przeglądzie Potraw Regionalnych podczas X Dni Gminy

Niestety dotarłam na koniec przeglądu potraw regionalnych, zdjęcia nie oddadzą ilości dań przez nas przygotowanych. Niech więc zaświadczy o tym nasze menu:
Wiejskie Jadło
Zakąski:
Smalec
„Smalec” z fasoli
Masełko z czosnkiem
Bochen chleba wiejskiego
Chleb 7 ziaren na zakwasie
Ogórki małosolne
Ogórki kiszone
Wędzonka wiejska:
Boczek śliwką wędzony
Schab śliwką wędzony
Baleron śliwką wędzony
Pasztet wieprzowy
Pasztet z dziczyzny
Na ciepło:
Gulasz mięsny na korzeniach i na winie
Wypieki:
Sernik
Kruche z owocami jakie sezon przyniósł
Kołacz na dwa sposoby
Drożdżówki
Rogaliki
Dla ochłody:
Kompot z rabarbaru i truskawek
Z procentem:
Cytrynówka












