Nasze Koło na XXIII Przeglądzie Potraw Regionalnych podczas X Dni Gminy

Niestety dotarłam na koniec przeglądu potraw regionalnych, zdjęcia nie oddadzą ilości dań przez nas przygotowanych. Niech więc zaświadczy o tym nasze menu:

Wiejskie Jadło

Zakąski:

Smalec

„Smalec” z fasoli

Masełko z czosnkiem

Bochen chleba wiejskiego

Chleb 7 ziaren na zakwasie

Ogórki małosolne

Ogórki kiszone

Wędzonka wiejska:

Boczek śliwką wędzony

Schab śliwką wędzony

Baleron śliwką wędzony

Pasztet wieprzowy

Pasztet z dziczyzny

Na ciepło:

Gulasz mięsny na korzeniach i na winie

Wypieki:

Sernik

Kruche z owocami jakie sezon przyniósł

Kołacz na dwa sposoby

Drożdżówki

Rogaliki

Dla ochłody:

Kompot z rabarbaru i truskawek

Z procentem:

Cytrynówka

Możliwość komentowania Nasze Koło na XXIII Przeglądzie Potraw Regionalnych podczas X Dni Gminy została wyłączona